En rapport från konferensenIMG_2400
ALM24 i Rotterdam

Sommaren 2017 organiserade ALM sin årliga konferens i Holland. Temat var ”All hands-on Math”. Rapporten är skriven av Linda Jarlskog, vuxenutbildare i matematik och ledamot i ALM (Adults Learning Mathematics).

ALM 24 Rapport Linda Jarlskog

 


En rapport från SMaLs sommarkurs 2017utflykt 2

Sveriges Matematiklärarförenings (SMaL) årliga sommarkurs inleds alltid söndagen före midsommar. Därefter följer tre dagar med storföreläsningar och parallellsessioner. Rapporten är skriven utifrån hur Linda Jarlskog upplevde sommarkursens ”vuxspår”.

Om SMaLs sommarkurs i Mullsjö 2017 – vuxspåret


En rapport från konferensen ALM23 på Irland

Även publicerad på ViS webbsida.Irland
Sommaren 2016 organiserade ALM sin årliga konferens på Irland. Temat var ”Numeracy – a critical  skill in adult education”. Lisa Valterson, som deltog i konferensen som ViS stipendiat, har skrivit om konferensen, se länken.

Lisa Valtersson – ”Numeracy – a critical skill in adult education”

Om Lisa Valterson


Våra föredrag vid SMaLs sommarskola i Mullsjö, 2016

Bild MulljöI samband med SMaLs sommarskola i Mullsjö medverkade ViS-matematik med tre presentationer. Två av dem stod Linda Jarlskog för. Den tredje presentation stod Andreas Lindahl för. Nedan finns länkar till Lindas presentationer.

Adults Learning Mathematics och vuxenutbildning i olika länder

När vuxna går från SFI till grundskolans matematik

 


En rapport från konferenserna i Linköping och Lund på temat matematiksvårigheter

Även publicerad på ViS webbsida.
Läsåret 2015-16 organiserade nätverket ViS-matematik fyra konferenser på temat ”matematiksvårigheter”. Konferenserna anordnades i Linköping, Lund, Örebro och Sundsvall. Vid konferenserna deltog närmare 150 vuxenutbildare i matematik. Klicka på länken för att läsa mer om konferensen i Linköping och Lund.

Matematiksvårigheter – om konferenserna i Linköping och Lund


ViS-matematik vid matematikbiennalen i Karlstad 2016

ViS-matematik deltog med tre presentationer vid matematikbiennalen i Karlstad. Hans Melén, som höll i den ena presentationen, talade till stor del om vuxnas matematiklärande i Sverige ur ett historiskt perspektiv och vad man skulle kunna göra annorlunda.

Vuxnas matematiklärande – är det något särskilt med det?


Två rapporter från konferensen, ALM22 i Washington DC, 2015, med Adults Learning Mathematics

Bilden på kuben innesluter David Kaye, ordförande för ALM.

Bilden på kuben innesluter David Kaye, ordförande för ALM.

Rapporterna kommer att publiceras i KOM.
Som representanter för ViS nätverk i matematik spenderade Linda Jarlskog och Charlotte Arkenback-Sundström tre dagar i Washinton DC vid ALMs årliga konferens, den 22:a i ordningen. Organisationen ALM och dess årligen återkommande konferenser är öppna för forskare och praktiker, som lärare på alla nivåer och sammanhang, med intresse för vuxnas matematiklärande.


En rapport från konferenserna i Skellefteå och Göteborg på temat ”Matematik och språk”

Skellefteå-1Även publicerat i KOM, nr 2, 2015.
Den 3:e oktober 2014 organiserade nätverket ViS-matematik en tredje konferens på temat ”matematik och språk” i Skellefteå. Drygt en månad senare anordnades motsvarande fjärde konferens i Göteborg. Vid konferenserna deltog närmare 70 vuxenutbildare i matematik. Dessa konferensen var de sista på temat ”Matematik och Språk”. Klicka på länken för att läsa mer om konferensen.

 Räkna med språk


En rapport från sommarens konferens, ALM21 i Bern, med Adults Learning Mathematics

här-intogs-konferensmiddagenÄven publicerat i KOM, 2014.
Som representanter för ViS nätverk i matematik spenderade artikelförfattarna under månadsskiftet juni-juli några dagar i Bern vid ALMs årliga konferens, den 21:a i ordningen. Organisationen ALM och dess årligen återkommande konferenser är öppna för forskare och praktiker, som lärare på alla nivåer och sammanhang, med intresse för vuxnas matematiklärande.


ViS Nätverk i Matematik på besök vid Matematikbiennalen 2014

Bienalen-bildÄven publicerat i KOM.

Som representanter för ViS nätverk i matematik fick vi förmånen att delta på Matematikbiennalen i Umeå den 6-7 februari. Det var inte svårt att välja föreläsningar. Av de cirka 200 föreläsningar och workshops som fanns var det endast två som specifikt inriktade sig på vuxenutbildningen. Vi vill med denna artikel dela med oss av innehållet och några reflektioner vi gjorde.

Matematikbiennalen 2014


En lägesrapport från ViS-matematik.

Även publicerad i tidningen KOM nr 4, dec 2013.

 Lägesrapport KOM nr 4 2013


ViS-matematik rapporterar från den ena vuxenutbildningskonferensdagen, den 13:e  februari 2013, i Linköping

Vuxenutbildningskonferensen ViS-matematik 2013