Nya styrelsen

På ViS årsmöte 27 april 2020 valdes en ny styrelse. Vi har bett medlemmarna att presentera sig.

Anna Falkström Olsson

Jag arbetar som en av två SFI-rektorer på Birgittaskolan i Linköpings kommun. Jag har arbetat inom Sveriges fantastiska vuxenutbildning sedan 2011 i olika roller, som lärare, verksamhetschef och nu rektor. Jag har arbetat inom upphandlad vuxenutbildning och nu i kommunens egen regi. Jag har framför allt arbetat med  vård- och omsorg samt barn- och fritidsutbildning.

SFI är, för mig, ett nytt verksamhetsområde sedan 2018. Jag stortrivs i min roll som rektor inom SFI där jag får möjlighet att arbeta med fantastiska elever och kollegor. Elever som kommer från världens alla hörn och som tillsammans med oss medarbetare skapar en härlig verksamhet att jobba i.

Jag har suttit i ViS styrelse sedan 2016 och jag ser verkligen fram emot ytterligare ett år tillsammans med styrelsen och våra samarbetspartners. Jag har under 2019 bland annat planerat årets ViS-konferens som skulle ha gått av stapeln i slutet av mars. Vi hoppas nu att alla deltagare hänger med oss till det nya datumet 23-24 november, så att vi får genomföra den årliga ViS-konferensen som planerat. En konferens där vi har skruvat lte på formatet!

Jussi Koreila

Jag arbetar som verksamhetschef på Vuxenutbildning Stockholm med ansvar för antagning, vägledning, stöd inför studier och ekonomifrågor. Jag har arbetat med vuxenutbildningen  i 20 år i olika roller inom Vuxenutbildningen, från lärare till rektor och nu som verksamhetschef.

Jag började arbeta med Vuxenutbildningen, när Kunskapslyftet var på topp. Vuxenutbildningen har utvecklats en hel del sedan dess, både genom reformer, utvecklingsprojekt och andra förändringar. Detta har gett mig perspektiv på de förändringar som vuxenutbildningen har idag. I min nuvarande roll som verksamhetschef i Stockholm är jag med och skapar framtidens vuxenutbildning, utifrån de behov och förutsättningar som finns.
I ViS Styrelse vill jag gärna bidra med mina erfarenheter och kunskaper för att främja och utveckla Vuxenutbildningen och det livslånga lärandet i Sverige.

 Michaela Zankl

Jag har lärarexamen och är utbildad rektor. Nu kombinerar jag rollen som regionchef för upphandlad verksamhet och företagsutbildningar på Folkuniversitetet med utredningsarbetet i KLIVA-utredningen på Regeringskansliet.

Sedan jag började jobba med vuxnas lärande och utveckling 2009 har jag haft förmånen att arbeta med både skollagsreglerad vuxenutbildning och arbetsmarknadsuppdrag. Jag ser en stor fördel med att ha kunskap om de båda områdena då de, i den bästa av världar, samspelar med individens bästa som mål. Läsning av forskning, utredningar och annat kunskapsutvecklande lockar alltid och jag har en klar ambition att fatta kloka beslut på rätt grunder. Vuxenutbildningens tredelade uppdrag är min ledstjärna: samhällsliv, arbetsliv och personlig utveckling! Jag känner ett särskilt engagemang för frågan om resursperspektiv i vuxenutbildningen. De elever vi möter har enormt mycket kunskap och många erfarenheter med sig. De ska vi ta vara på. Därtill ska vi erbjuda en gedigen utbildning och fylla på med det som behövs för en ljus framtid.

I ViS hoppas jag kunna bidra med ett nyanserat resonemang om utbildning och andra insatsers betydelse för lyckade studier i högre utbildning, integration och varaktig etablering på arbetsmarknaden. Jag är inte förtjust i skenbara genvägar!

På min fritid gillar jag yoga, att rasta min racer, laga mat, läsa och resa.